• Málaga Málaga

Muinaiset foinikialaiset perustivat Málagan noin 2000 vuotta sitten. Kaupungin pitkä historia näkyy sen arkkitehtuurissa ja monipuolisessa kulttuuritarjonnassa. Kulttuuria on arvostettu Málagassa jo tuhansia vuosia ja ensimmäinen amfiteatteri perustettiin kaupunkiin jo antiikin Rooman aikaan.

Kulttuurinähtävyyksiä

Málagassa on lähes 30 museota ja Málagan tuomiokirkko on yksi Espanjan komeimmista. Pablo Picasso syntyi Málagassa vuonna 1881. Kuuluisan taiteilijan syntymäkoti on entisöity ja avoinna yleisölle. Mutta vielä merkittävämpi on Picasso-museo, joka avattiin joitakin vuosia sitten, ja on tällä hetkellä kaupungin suosituin kohde. Siellä on suuri valikoima mestarin omia töitä ja yleensä aina jonkun vierailevan taiteilijan näyttely.

Suurkaupunki

Málaga on suurkaupunki ja satamakaupunki. Asukasluku on reilut puoli miljoona ja esikaupunkeineen alueella asuu noin miljoona ihmistä. Liikkuminen kaupungissa on kuitenkin helppoa. Málagan keskusta on lähellä satamaa eikä ole suuri, joten kävellen pääsee useimpaan kohteeseen.

Ravintoloiden suhteen Málaga on paitsi hyvin espanjalainen, myös ehdottoman malagalainen. Pieniä tapas-ravintoloita on lähes jokaisessa kulmassa, ne ovat auki myöhään yöhön ja tarjoavat herkullista pikkusyötävää. Kävely illalla kaupungin keskustassa kannattaa, maukkaita pysäkkejä on vieri vieressä.

Myös viikonloppu ja miniviikko

Tarjoamme Málagaan kolmentyyppisiä matkoja: normaaleja viikkomatkoja, pidennettyä viikonloppua torstaista sunnuntaihin sekä ns. miniviikkoa sunnuntaista torstaihin. Jo viikonloppumatkasta saat paljon irti, sillä lentomme saapuu Málagaan torstaina illansuussa ja paluulento kotiin lähtee sunnuntaina vasta illalla.

EmediateAd